Site Survey statieven

TrueCom heeft voor het uitvoeren van WiFi site survey’s verschillende statieven leverbaar om met behulp hiervan een Access Point tijdelijk op de gewenste hoogte te kunnen plaatsen. De statieven variëren in een hoogte van maximaal 4 meter tot maximaal 10 meter.

Statieven zijn leverbaar in normale uitvoering en in speciale lichtgewicht uitvoeringen. Ons advies is om de lichtgewicht statieven te gebruiken. Ondanks het feit dat deze prijstechnisch iets hoger liggen, verdient dat zich o.a. terug vanwege de compleetheid, de haalbare hoogte en het gemak waarmee survey’s door engineers zijn uit te voeren.

Wij leveren de volgende varianten:

 1. TrueCom lichtgewicht statief met een maximale hoogte van c.a. 7,5 meter aanbevolen
 2. TrueCom lichtgewicht statief met een maximale hoogte van c.a. 4,5 meter aanbevolen
 3. TrueCom statief met een maximale hoogte van c.a. 10 meter
 4. TrueCom statief met een maximale hoogte van c.a. 4 meter

Het statief van  7,5 meter is thans het meest complete en praktisch het best toepasbare statief.

Gezien ons advies AP's in principe tijdens een site survey meestal niet hoger dan 6 meter te plaatsen, zijn de 4, 4.5 en 7.5 meter statieven meestal voldoende. Alleen in enkele gevallen waar dit hoger moet zijn, terwijl dit niet aan te bevelen is, kan gebruik worden gemaakt van het 10 meter statief.

Lichtgewicht statieven

Vooral wanneer veel metingen nodig zijn in allerlei soorten ruimten (o.a. kantoor, magazijn, buiten) zijn de lichtgewicht statieven van alle gemakken voorzien.

 1. Veel lichter van gewicht (10 kilo zonder zwenkwielen)
 2. Kan in verlaagde stand met AP erop gemonteerd inclusief zwenkwielen door een normale deuropening rijden
 3. Grote van footprint (afstand tussen de 3 poten onderling) is te verkleinen waarbij ook de hoek van de zwenkwielen instelbaar is en het geheel daardoor goed blijft rijden
 4. Heeft 1 in lengte instelbare poot waardoor het statief ook recht blijft staan op een niet vlakke ondergrond
 5. Accessoires om verschillende AP’s makkelijk te kunnen monteren (inclusief voorziening systeemplafond simulering)
 6. Is ingeklapt minder lang waardoor vervoer in een gewone personenauto mogelijk is (1,73 m zonder zwenkwielen)
 7. AP montage voorziening op de top van het statief is simpel stevig vast te klemmen en ook weer er vanaf te halen
 8.  Standaard leveren we het 4,5 en 7,5 meter lichtgewicht statief inclusief zwenkwielen met scharnierfunctie en het kopstuk geschikt voor 40 mm buis/staaf

(Alleen de PVC kunststof bui(s)(zen) van 40 mm doorsnede leveren we niet mee. Deze zijn eenvoudig op de gewenste lengte bij een doe-het-zelf bouwmarkt te verkrijgen)

Zie hieronder enkele afbeeldingen van het TrueCom 7,5 meter lichtgewicht statief.

Standaard statieven

Vooral wanneer veel metingen nodig zijn in allerlei soorten ruimten (o.a. kantoor, magazijn, buiten) zijn de lichtgewicht statieven van alle gemakken voorzien.

Bij het 4 meter standaard statief leveren we enkel het statief met blokkeerbare voeten optie plus 3 zwenkwielen. De montage voorziening van het AP kunt U zelf realiseren op de vaste metalen strip (met 2 uitsparingen en een verzonken M8 bout; zie foto) die boven op het statief is bevestigd. We laten als voorbeeld een AP montage-voorziening zien. (is dus niet meegeleverd) (lengte ingeklapt zonder zwenkwielen 1,6 m met een gewicht van 7,5 kg)

Bij het 10 meter standaard statief leveren we enkel het statief inclusief blokkeerbare voeten, tuidraden en de 3 zwenkwielen. De montage voorziening van het AP kunt U zelf realiseren op de snelwisseltop metalen strip (met 2 uitsparingen en een verzonken M8 bout; zie foto) die afneembaar boven op het statief is bevestigd. Zie hieronder o.a. een afbeelding van de losse snelwisseltop. (lengte ingeklapt zonder zwenkwielen 2 m met een gewicht van 19 kg)

Zie hieronder enkele afbeeldingen van de TrueCom 4 en 10 meter Standaard Statieven

Accessoires

Om het U gemakkelijk te maken zelf iets te creeren om de AP's aan te bevestigen heeft TrueCom een aantal handige accessoires in het assortiment. Wij leveren de volgende accessoires:

 1. DIN rail 40 cm, 1x speciale metalen strip i.v.m. systeemplafond simulatie AP bevestiging
 2. Geperforeerde witte PVC plaat (ca. 20x30 cm) voor montage van wandbevestigingsplaat van praktisch ieder merk en type AP
 3. Klembeugel 40x40 mm, om 2 buizen/staven van 40 mm onder hoek van 90 graden te bevestigen
 4. Accu PoE voeding inclusief accu, draagriem en lader
 5. Reserve accu voor PoE voeding

Zie hieronder enkele afbeeldingen van de TrueCom accessoires t.b.v Lichtgewicht en standaard statieven