Wifi site survey’s

 

Een goed functionerend draadloos netwerk begint bij een gedegen design. Een goed uitgevoerde planning of site survey kan u veel geld, tijd en problemen besparen. De engineers van TrueCom hebben ruime ervaring in het uitvoeren van deze metingen.

Wij bieden standaard 3 verschillende type metingen. Uiteraard is maatwerk altijd een optie. Neem dan contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

1. Planning

 

 

 

Soms is het niet mogelijk om een Wifi meting op locatie uit te voeren bijvoorbeeld simpelweg omdat het de locatie nog in aanbouw is. Door het maken van een WiFi planning en simulatie zijn wij in staat om een gefundeerde schatting te maken van het aantal benodigde AP's en bijbehorende dekking

2. Wifi inmeting

 

 

 

Het beste wat U kunt doen bij de aanleg of vervanging van een draadloos netwerk is het uitvoeren van een wifi inmeting. Op locatie worden er fysieke metingen verricht door tijdelijk een AP op een statief te plaatsen. op deze manier krijgt U een realistisch beeld van de te verwachtten dekking. uiteraard volgt er van de meting een uitgebreide rapportage.

3. Wifi nameting

 

 

Heeft U reeds een draadloos netwerk geïnstalleerd maar heeft U twijfels over de dekking en/of performance? Kies dan voor een wifi nameting van TrueCom. Op locatie maken wij een ronde door het gebouw en leggen daarbij de wifi dekking en performance op iedere plek vast. resultaat hiervan is een bruikbare heatmap die de zwakke plekken van het draadloze netwerk perfect in kaart brengt.