Glasvezeltraining

Hands-on Basistraining Glasvezeltechniek

Glasvezel neemt de laatste jaren een steeds grotere en belangrijkere plaats in binnen de netwerken van talloze datacenters, bedrijven en onderwijsinstellingen. Door de hoge snelheden en lange afstanden die met glasvezel te overbruggen zijn, nemen de toepassingen hiervan exponentieel toe.

In deze basistraining wordt U wegwijs gemaakt in de wereld van de glasvezel. Naast een stuk theorie en kennisopbouw van veelvoorkomende termen en begrippen, wordt er ook aandacht besteed aan het praktisch en op een juiste manier omgaan met glasvezel.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor personen die nog weinig kennis en ervaring hebben op het gebied van glasvezeltechniek. Denk hierbij zeker ook aan werknemers die werkzaam zijn in systeem- en applicatiebeheer, netwerkarchitectuur plus (pre) sales gerelateerde functies.

Opbouw en Inhoud training

TrueCom biedt een Hands-on training waarbij onderstaande onderwerpen aan bod komen. U leert, met behulp van diverse materialen zoals Fiber cleaning tools, Fiber Inspector Scope en Optical power meter, meer over de verschillende type connectoren, kabels en snelheden. Daarnaast gaat U zelf connectors cleanen en scopen. In deze interactieve training leert U op een praktische en toepasbare manier meer over de veranderende en snelle wereld van de glasvezeltechniek.

  • Basisbeginselen Optische transmissie en geleiding
  • Uitleg diverse veel voorkomende termen en begrippen m.b.t. glasvezeltechniek (Demping, reflectie, backscattering, loss etc)
  • Waarom glasvezel gebruiken? ( voor- en nadelen t.a.v. koperverbindingen)
  • Kenmerken glasvezel (verschillende typen glasvezelkabels, golflengtes, reflectie en demping, afstanden en snelheden)
  • Veiligheid en behandeling (veilig en op een juiste manier omgaan met kabels en connectoren maar ook met optische metingen)
  • Kenmerken connectoren (type connectoren, UPC/APC, verschillen en gebruikstoepassingen)
  • Cleanen van glasvezelconnectoren en patchpaneel aansluitingen ( Visualisatie en/of hands-on gedeelte en gebruik van diverse cleaning tools)
  • Inspectie van glasvezelconnectoren en patch aansluitingen (Visualisatie en/of hands-on gedeelte en gebruik van Fiber Optic Connector Inspection System (FOCIS) voor inspectie van diverse connectoren [LC/SC/MPO])
  • Uitleg diverse meetmethodes (optische power meting, OTDR meting, Visualisatie en/of hands-on gedeelte uitvoeren meting en interpretatie resultaten)
  • Transmissie over glasvezel (WDM)

Duur van de training

De Basistraining Glasvezeltechniek duurt circa 3 uur en is geschikt voor maximaal 4 of 5 personen.

Daarnaast is het mogelijk om deze cursus meer specifiek op uw wensen af te stemmen. Neem hiervoor contact met ons op om dit nader te bespreken.