AFL OTDR FlexScan FS200

 

Kenmerken

 • Robuust en zakformaat OTDR tester. Weegt minder dan 0.4 kg!
 • De FlexPress modus voltooit OTDR testen in minder dan 5 seconden
 • Eenvoudig te begrijpen LinkMap resultaten inclusief pass/fail indicatie
 • Geïntegreerde optische lichtbron, power meter en VFL (Visuele foutzoeker)

Toepassingen

 • PON (Passieve Optische Netwerken) of punt-naar-punt netwerkverificatie en probleemoplossing
 • Snelle, nauwkeurige single-mode glasvezel foutlocatie middels OTDR en VFL
 • Single-mode optische netwerk karakterisering middels OTDR
 • Single-mode optisch verlies testen middels de geïntegreerde optische bron- en powermeter

Mogelijkheden

Middels SmartAuto Multi-pulse acquisitie, tot 37dB dynamisch bereik en de beste 20 m PON (Passief Optische Netwerken) dode zone, test de bekroonde FlexScan PON OTDR meter FTTH (Fiber-To-The-Home) PON tot maximaal 1:64 terwijl er nog steeds dempingen en afwijkingen worden gedetecteerd die slechts meters van elkaar afliggen.

De FlexPress modus voltooit dubbele-golflengte testen in minder dan 5 seconden. Dit is 10 x sneller dan traditionele OTDR meters! Voor het testen van meerdere vezels (Multi-fiber) bestuurt men via de FlexPress modus automatisch een 12-vezel MPO switch om de testtijd voor Multi-fiber nog verder te verkorten.

FlexScan OTDR meters stellen zowel beginnende als ervaren engineers in staat om snel en betrouwbaar problemen ten aanzien van optische netwerken op te lossen, of net opgeleverde, geïnstalleerde of gerepareerde netwerken te valideren en karakteriseren. Door gebruik te maken van de innovatieve SmartAuto modus kunnen multi-pulse OTDR scans snel en accuraat netwerkcomponenten en fouten meten, detecteren, lokaliseren en identificeren. Na het definiëren en toepassen van industrie- of gebruikers ingestelde parameters ten aanzien van pass/fail criteria, worden de karakteristieken en eigenschappen van het netwerk weergegeven, in de intuïtieve, op pictogrammen gebaseerde LinkMap weergave, op de FlexScan.

FlexScan automatiseert de testinstellingen, verkort de testtijd en vereenvoudigt de interpretatie van de test resultaten. Dit zorgt voor een verhoogde efficiëntie  en een verlaging van de kosten voor het uitvoeren van de OTDR testen. Resultaten kunnen zowel intern (op het apparaat) of extern worden opgeslagen. Interne resultaten zijn gemakkelijk toegankelijk middels de USB poort. Met een optionele glasvezel connector inspectie, geïntegreerde lichtbron, power meter en VFL, biedt de FlexScan een alles-in-één oplossing. Met deze tool hebben engineers alles wat ze nodig hebben op problemen m.b.t. het optische netwerk te lokaliseren en op te lossen.

De FlexScan is ontworpen voor gebruik in het veld en is sterk, robuust, licht van gewicht, krachtig en flexibel.

Momenteel is FlexScan FS200 verkrijgbaar in 5 verschillende uitvoeringen:

 • FS200-50B: 1550 nm OTDR tester voor kosteneffectieve punt-punt netwerk troubleshooting. Inclusief detectie van micro-buigingen met hoge verliezen
 • FS200-60: 1650 nm OTDR tester. Gefilterde versie voor kosteneffectieve live PON troubleshooting. Gebruik de optionele geïntegreerde power meter om downstream vermogens niveaus te verifiëren.
 • FS200-100: 1310/1550 versie voor meer complete punt-punt verificatie van de netwerkinstallatie, evenals troubleshooting hiervan. Door op beide golflengtes te testen kan FlexScan slechte “splices” onderscheiden van micro-buigingen en het netwerk kwalificeren voor gebruik op zowel 1310 als 1550 golflengtes.
 • FS200-300: 1310/1550 PON OTDR versie voor installatie verificatie en troubleshooting van buiten dienst zijnde PON- of punt-punt netwerken. Biedt een hoger dynamisch bereik om door splitters heen te testen evenals langere punt-punt netwerken te verifiëren.
 • FS200-304: 1310/1550/1650 PON OTDR tester voor troubleshooting op in gebruik zijnde PON netwerken, buiten gebruik zijnde PON netwerken of punt-punt netwerk installatie verificatie of troubleshooting.

Alle modellen bevatten een geïntegreerde VFL en zijn verkrijgbaar met een optionele lichtbron, power meter en/of bluetooth/WiFi draadloze communicatie.

Tevens zijn er diverse kits verkrijgbaar met daarin ander AFL producten zoals glasvezel scopes en schoonmaakspullen voor glasvezel.