Testen en meten Glasvezel

 

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden met betrekking tot het testen en meten van glasvezel. Denk hierbij aan mobiele handheld testers voor bijvoorbeeld scoping van connectoren (ook MPO!) of het uitvoeren van OTDR testen in het veld. Iets minder mobiel is de ALM. Deze is bedoeld om 24/7 uw fiber verbindingen te monitoren en detecteerd breuken of signaalverliezen. Daarnaast kunt U bij ons terecht voor speciale Glasvezel test boxen waarmee een netwerk of verbinding kan worden nagebootst. Dit alles in een compacte box met daarin een glasvezelspoel.

Met de Fiber Scope oplossingen van AFL zijn glasvezel connectoren (ferrule), op een oog-veilige manier, perfect te controleren of deze voldoende schoon zijn en geen afwijkingen vertonen. Alleen dan ben je er zeker van dat kostbare glasvezel verbindingen optimaal blijven presteren. Onmisbaar bij installaties, onderhoud en het oplossen van storingen.

Tevens snel en eenvoudig MPO connectoren scopen met auto-focus en auto centering functionaliteit. Controleer de resultaten middels een pass/fail functie.

meer info...

Met de FlexScan series van AFL worden OTDR testen een fluitje van een cent.

De AFL FlexScan FS200 OTDR meter met SmartAuto en Linkmap is DE OTDR tester voor SM fibers. Door het compacte design en de razendsnelle analyze een must voor een ieder die veel met Singlemode glasvezel te maken heeft.

Het paradepaardje van AFL is de FlexScan FS300 QUAD OTDR meter.  Hiermee test je zowel Multimode, Singlemode, PON en Point-to-point netwerken.

Meer info...

24/7 monitoring van uw glasvezel verbindingen middels de Advanced Link Monitor van ADVA. Krijg inzicht in breuken op uw glasvezeltrajecten inclusief visuele weergave in GIS systemen. Bescherm uw fibers tevens tegen aftappen door alarmering ten tijde van intrusion.

Meer info...

Wat zijn de voordelen van een “glasvezel in een box”:

  • Sneller uitrol van applicaties: direct beschikking over glasvezel voor test/lab opstellingen
  • Kostenbesparing: modulair en draagbaar ontwerp hierdoor overal inzetbaar in ieder gewenste lengte
  • Stabiele test omgeving: niet afhankelijk van externe invloeden waardoor testen eenvoudig keer op keer herhaald  kunnen worden

meer info...