AirMagnet WiFi Analyzer Pro

3e lijns WiFi troubleshooting

De AirMagnet WiFi Analyzer PRO detecteert en diagnosticeert automatisch tientallen veelvoorkomende prestatieproblemen met het Wi-Fi-netwerk, beveiligingsbedreigingen en kwetsbaarheden in het draadloze netwerk, waardoor IT-personeel snel problemen van eindgebruikers kan oplossen. Deze tool detecteert doorvoerproblemen, Wi-Fi-verbindingsproblemen, apparaat conflicten, signaal multipath-problemen en nog veel meer - en beschikt over een volledige compliance-rapportage-engine, inclusief draadloze PCI, SOX en ISO.

Belangrijkste kenmerken

  • Biedt details over draadloze netwerkconnectiviteit, Wi-Fi-dekking, prestaties, roaming, interferentie en netwerkbeveiligingsproblemen.
  • Voert tests uit vanuit het perspectief van de klant, onafhankelijk van de netwerkinfrastructuur, zonder downtime van het toegangspunt.
  • Levert een volledige inventaris van apparaten die in de omgeving actief zijn.
  • Benadrukt de belangrijkste problemen die onmiddellijke aandacht nodig hebben met een live momentopname in de algehele gezondheid van het draadloze netwerk.

Mogelijkheden

AirMagnet WiFi Analyzer biedt u de mogelijkheid om elk wifi-verkeer voor 802.11-netwerken vast te leggen, inclusief 3x3 802.11ac-verkeer. Als gevolg hiervan kunt u eventuele problemen met het oplossen van een Wi-Fi-netwerk de eerste keer meteen oplossen zonder kostbare nabewerking of escalaties.

De AirWISE®-engine detecteert automatisch de hoofdoorzaak van tientallen problemen met het oplossen van draadloze netwerken in het hele spectrum. AirWISE® elimineert de noodzaak voor gebruikers om complexe pakket decoderingen en draadloze gegevens handmatig te interpreteren door de proactieve rol te spelen bij het identificeren en verklaren van meer dan honderden bedreigingen en prestatieproblemen voordat ze het Wi-Fi-netwerk beïnvloeden. De gebruiksvriendelijke AirWISE®-interface legt alarmen in duidelijke details uit, geeft toegang tot aanvullende diagnostische gegevens en geeft advies over corrigerende maatregelen.

Interferentie is een van de belangrijkste oorzaken van slechte connectiviteits- en prestatieproblemen in het netwerk. Deze interferentie kan afkomstig zijn van andere Wi-Fi-apparaten, slechte kanaalplanning (aangrenzende of co-channel interferentie) of van niet-Wi-Fi-interferentiebronnen. Wi-Fi-interferentie treedt op als gevolg van co-channel / aangrenzende kanaalinterferentie van het bedrijfs- of buren-WLAN, verborgen knooppunten in de omgeving of niet-Wi-Fi-apparaten die werken in de 802.11-band. De interferentie statusindicator van de AirMagnet WiFi Analyzer geeft de algehele interferentiestatus weer voor elk wifi-kanaal, die is gebaseerd op de wifi-interferentiescore voor de apparaten die bijdragen aan de interferentie. Het biedt ook een lijst met verborgen knooppunten en niet-wifi-apparaten (niet-wifi-detectie vereist dat AirMagnet WiFi Analyzer PRO en AirMagnet Spectrum XT op dezelfde machine worden geïnstalleerd) die in het kanaal werken. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig toekomstige Wi-Fi-implementaties plannen of hun bestaande implementatie wijzigen om interferentie te minimaliseren en op hun beurt de netwerkprestaties te verbeteren.

Zorgen voor een soepele roam tussen AP's, zonder afgebroken oproepen of sessies en op een manier die niet merkbaar is voor de gebruiker, is de sleutel voor elke implementatie. AirMagnet WiFi Analyzer PRO maakt gebruik van ondersteuning voor meerdere WLAN-adapters die op de computer zijn aangesloten om problemen met roaming van klanten op te lossen - een van de meest gemelde problemen van IT-personeel voor WLAN-netwerken.

AirMagnet WiFi Analyzer biedt geavanceerde details over alle roaming transacties voor elke WLAN-client. Gebruikers worden voorzien van AirWISE®-expertise om gedetailleerde redenen te krijgen voor het zwervende evenement, apparaat- en kanaalparameters die de roam beïnvloeden, en inzicht in de vraag of de roam goed was of niet.

Voor VoWLAN-telefoons kunnen gebruikers stemvertragingen en andere statistieken volgen terwijl de telefoon tijdens een gesprek van het ene toegangspunt naar het andere loopt. De applicatie biedt VoFi-specifieke gegevens (zoals WiMOS, signaalsterkte, enz.) In de aanloop naar de poging, en pakketoverdrachtssnelheden voor het gesprek.