AirMagnet Survey Pro

Wireless Site Survey Software

Ontwerp en implementeer draadloze 802.11a / b / g / n / ax LAN's voor optimale prestaties, beveiliging en naleving met uitgebreide draadloze site survey-software.

Belangrijkste kenmerken:

  • Plan en ontwerp WLAN-netwerken zonder fysieke AP's uit te rollen.
  • Verzamel gegevens uit de ‘’Real-world’’ door echte metingen van eindgebruikerservaringen uit te voeren met behulp van een willekeurige Wi-Fi-adapter.
  • Genereer heatmaps die volledige zichtbaarheid bieden van WLAN-dekking, interferentie, throughput, datasnelheden, retries, verlies, Voice-over-Wi-Fi MOS en meer.
  • Bespaar tijd door actieve, passieve en spectrumonderzoeken uit te voeren in één doorloop.

Mogelijkheden

AirMagnet Survey is een implementatieoplossing voor draadloze netwerken waarmee gebruikers de echte eindgebruikerservaring van een draadloos netwerk kunnen meten en beoordelen met behulp van elke 802.11-adapter.

AirMagnet Survey gaat verder dan alleen het verifiëren van de RF-dekking door de werkelijke netwerkprestaties van de eindgebruiker uit te zetten in termen van doorvoer en PHY-datasnelheden, rekening houdend met MIMO en andere omgevingssituaties / netwerkconfiguraties. Deze draadloze oplossing voor locatieonderzoek toont de dekking van specifieke 802.11-parameters die de prestaties verbeteren, zoals hogere MCS-schema's en bredere kanalen, en waar interferentie en oudere apparaten de prestaties kunnen beïnvloeden. Het eindresultaat is een complete Wi-Fi " weather map " van alle kritieke prestatiestatistieken voor RF en eindgebruikers. Met deze metingen uit de " Real- world " kunnen IT-medewerkers vanaf het begin nauwkeurig WLAN ontwerpen en implementeren en tijd en geld besparen door netwerkklachten van eindgebruikers en kostbare herontwerpen van het netwerk te vermijden.

AirMagnet Survey's gelijktijdige draadloze site-onderzoeksmogelijkheid maakt gebruik van meerdere adapters die op dezelfde pc zijn aangesloten om gebruikers een oplossing te bieden om real-world klantgedrag na te bootsen (met behulp van actieve en iPerf-survey’s) - waardoor de tijd voor het onderzoeken van sites wordt verkort en de kosten worden gehalveerd als alleen voor gebruikers één keer over de vloer moeten lopen om alle vereiste gegevens te verzamelen.

Met deze draadloze 802.11-site-survey tool kunnen gebruikers "What-if" -scenario's maken om verschillende wijzigingen in het netwerk te simuleren en de gevolgen te bekijken. Dit omvat het wijzigen van AP zendvermogen, kanaal, SSID instellingen of het toevoegen van omgevingsgeluid. Gebruikers kunnen ook het verplaatsen van AP's naar nieuwe locaties simuleren en een voorbeeld bekijken van het effect van het toevoegen van extra AP's. AirMagnet Survey biedt gebruikers een geautomatiseerd kanaalplan voor AP's dat interferentie en over toewijzing vermijdt.

Met de combinatie van GPS-ondersteuning en integratie met Google Earth biedt AirMagnet Survey PRO een duidelijk pad naar snelle, volledig geautomatiseerde draadloze locatieonderzoeken buitenshuis (outdoor). Gebruikers kunnen hun NMEA-compatibele GPS-apparaat gebruiken om automatisch draadloze buitengegevens te verzamelen. Gebruikers kunnen stratenkaarten van elke stad ter wereld importeren, zodat de resultaten kunnen worden geanalyseerd in de AirMagnet Survey-gebruikersinterface of kunnen worden geëxporteerd naar Google Earth voor een ingezoomde weergave naar elke straat in de stad.

Voordat u beslissingen over ontwerp en implementatie neemt, is het belangrijk om rekening te houden met RF-interferentie van niet-Wi-Fi-apparaten. Gebruikers die AirMagnet Spectrum XT bezitten, kunnen in één survey zowel Wi-Fi- als spectrumanalysegegevens verzamelen. Met deze integratie kunnen gebruikers de RF-energie op elke locatie visualiseren en de aanwezigheid identificeren en weergeven van niet-802.11-apparaten die het WLAN verstoren.

AirMagnet Survey pakt uitdagingen aan waarmee netwerkinstallateurs en IT-personeel worden geconfronteerd bij de implementatie van VoWLAN-netwerken, en biedt hen een ingebouwd controlesysteem voor spraakgereedheid waarmee gebruikers ervoor kunnen zorgen dat hun netwerkontwerp in lijn is met de aanbevelingen van de telefoonleverancier. Het stelt hen ook in staat om een ‘’real world voice survey’’ uit te voeren. Met deze unieke onderzoeksmogelijkheid kunnen gebruikers op elke locatie op een plattegrond de kwaliteit, capaciteit en andere spraak specifieke parameters van het telefoongesprek valideren, om problemen te helpen identificeren en minimaliseren.