AirMagnet Spectrum Analyzer XT

Netwerk interferentie analyzer

Proberen om de bron van Wi-Fi-interferentie op een draadloos netwerk te achterhalen, is ‘’ Hit or Miss’’ met de verkeerde tools. AirMagnet Spectrum XT is een wifi-spectrumanalysator die een gecombineerde weergave biedt van impactanalyse van RF-interferentie op de algehele prestaties van het draadloze netwerk. Deze veelzijdige oplossing is beschikbaar in een universele USB-vormfactor en werkt op elke Microsoft Windows-notebook, netbook of tablet-pc.

 Belangrijkste kenmerken

  • Vereenvoudig het oplossen van storingen door het elimineren van de noodzaak om kronkelige lijnen te interpreteren of classificatiepatronen handmatig te matchen
  • Lokaliseer alle Wi-Fi- of niet-Wi-Fi-interferentiebronnen die in de RF-omgeving werken met de ingebouwde tool voor apparaat zoeker.
  • Geef prioriteit aan activiteiten voor probleemoplossing bij wifi-interferentie en verkort de tijd om problemen met draadloze netwerken op te sporen en op te lossen.
  • Beveilig het Wi-Fi-netwerk door ‘’ No Wireless Zones ‘’  te inspecteren en opzettelijke RF-interferentiebronnen zoals RF-stoorzenders te detecteren.

Mogelijkheden

AirMagnet Spectrum XT biedt realtime detectie en identificatie van niet-Wi-Fi-storingsbronnen die de prestaties van draadloze netwerken verminderen. De uitgebreide lijst met apparaat bronnen omvat Bluetooth-apparaten, draadloze telefoons, magnetrons, draadloze gamecontrollers, digitale videoconverters, babyfoons, RF-stoorzenders, radar, bewegingsdetectoren, ZigBee-apparaten en meer.

De Spectrum XT biedt ook gedetailleerde informatie voor niet-Wi-Fi-interferentiebronnen waarmee de gebruiker kan beslissen welk interferer-apparaat de meeste problemen veroorzaakt, en met een extra Bluetooth-adapter die op dezelfde pc is aangesloten, biedt de analyser ID, naam, services , enz. voor een verbeterde interferentie analyse.

AirMagnet Survey PRO-gebruikers die AirMagnet Spectrum XT op dezelfde machine gebruiken, kunnen tegelijkertijd RF-spectrumonderzoeken of sweeps uitvoeren als een passief of actief locatieonderzoek, waardoor de rondlooptijd wordt verkort. Deze informatie helpt gebruikers bij het plannen van de kanaalinstellingen voor de huidige en geplande WLAN-infrastructuur. Gebruikers krijgen ook de lijst met door AirMagnet Spectrum XT gedetecteerde RF-interferentiebronnen binnen AirMagnet Survey.

Met deze integratie krijgen gebruikers van spectrumanalysatoren toegang tot unieke heatmaps binnen de AirMagnet Survey, zoals:

- Channel power heat map

- Interferentiestroom / locatiekaart

Met de ingebouwde tool voor het lokaliseren van apparaten kunnen gebruikers alle storingsbronnen lokaliseren die in de RF-omgeving werken. De tool werkt als een geigerteller (stralingsdetector) en piept luider naarmate gebruikers dichter bij de locatie van het apparaat komen.

De geïntegreerde rapportengine van AirMagnet Spectrum XT maakt het gemakkelijk om RF Spectrum-analysesessies om te zetten in professionele rapporten. Dankzij de aanpassingsfuncties kan de Wi-Fi Spectrum Analyzer rapporten genereren over alle verzamelde informatie voor de huidige omgeving. Met de draadloze spectrumanalysator kunnen rapporten worden geëxporteerd in Word-, RTF-, PDF- of HTML-formaten voor overdracht.

AirMagnet Spectrum XT bevat een geautomatiseerde spectrumanalyse die de RF-omgeving bewaakt op zoek naar unieke en herhalende RF-interferentiepatronen van "onbekende RF-interferentiebronnen". Zodra het interessepatroon is gedetecteerd en geclassificeerd, hebben gebruikers de mogelijkheid om een ​​aangepaste handtekening te maken voor toekomstige waarschuwingen.

Deze mogelijkheid voor draadloze spectrumanalyse biedt gebruikers een "zero-day" -reactie op elke storingsbron. Hierdoor kan de gebruiker sneller reageren bij het oplossen van prestatieproblemen in hun netwerk.