7Signal Mobile Eye ™

1e en enige WiFi Prestatie Agent voor mobiele apparaten ter wereld

Houdt uw bedrijfskritische WiFi apparaten verbonden!

Mobile Eye is een enterprise Software as a Service (SaaS) applicatie ontwikkeld en gepatenteerd door 7SIGNAL en wordt gebruikt om uw draadloze IoT en apparaten verbonden te houden. Installeer Mobile Eye eenvoudig op elk Windows-, macOS- of Android-apparaat en de applicatie voert 24/7 passieve en actieve wifi-tests uit vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Het helpt ingenieurs om wifi-problemen te vinden en op te lossen en om applicaties en draadloze apparaten optimaal te laten presteren.

Met Mobile Eye kunnen organisaties wifi-problemen op elk netwerk vinden en oplossen vanaf elk Windows-, Android- of macOS-apparaat.

Bekijk de kwaliteit van uw WiFi service niveau op grote schaal

Het is belangrijk om het draadloze netwerk te monitoren vanuit het perspectief van eindgebruikers. Installeer simpelweg Mobile Eye op de mobiele apparaten van uw medewerkers en u zult een leger aan gebruikers hebben die rapporteren over de Wi-Fi-ervaring vanuit alle hoeken van uw netwerk. Hierdoor krijgt u wereldwijd inzicht in de Wi-Fi-prestaties en het roaminggedrag van apparaten.

Wi-Fi-prestatietesten worden discreet op de achtergrond uitgevoerd op laptops, tablets, scanners en telefoons met vooraf gedefinieerde intervallen en worden niet opgemerkt door de gebruiker. Resultaten van deze metingen ten aanzien van de WiFi ervaring worden geüpload naar de cloud. Trending data en vergelijkingsanalyses zijn beschikbaar, samen met apparaat gegevens zoals WLAN-stuurprogramma's en signaalsterkte. Middels ingebouwde rapportage mogelijkheden kunnen problemen worden opgelost al voordat de gebruiker een probleem ervaart.

Organisaties met een groot aantal locaties hebben nu eindelijk een gemakkelijke en economische manier om real-time inzicht in de Wi-Fi-gebruikerservaring op elke externe locatie te krijgen. Identificeer real-time apparaten, gebouwen, verdiepingen, winkels of campussen die niet voldoen aan de SLA parameters voor wifi-prestaties. Onderneem dan proactieve en corrigerende maatregelen voordat iemand het ooit opmerkt of de IT helpdesk contacteert.