7Signal Mobile Eye 1000 licenties voor 60 dagen GRATIS

Als gebruiker van 7Signal bieden wij u nu de kans om geheel gratis en vrijblijvend 1000 licenties 60 dagen lang te proberen inclusief GRATIS analyze van de data door een engineer! Registreer hiernaast en wij nemen contact met u op.

Wij zijn hier om te helpen!

Na honderdduizenden euro’s te hebben uitgegeven aan netwerkapparatuur en computers voor het bedrijfsnetwerk, werken werknemers nu veelal vanuit huis. Het WiFi netwerk waarop ze daar actief zijn is uiteraard niet te vergelijken met het bedrijfsnetwerk. Vaak betreft het standaardapparatuur die is geleverd door Ziggo of KPN soms aangevuld met een extra AP van de lokale elektronicawinkel.

Kritieke bedrijfsapplicaties zijn niet te benaderen, computers en overige mobiele apparaten zoals tablets werken niet naar behoren vanwege de vaak slechte WiFi. IT teams hebben nu hun handen vol om alle werknemers productief en aan het werk te houden zonder beschikbare tools die helpen inzicht te verkrijgen in de mogelijke problemen.

Daar komt nu verandering in!

Er is maar één oplossing op de markt die organisaties kan helpen bij het vinden en oplossen van WiFi problemen bij de werknemers thuis. Het betreft hetzelfde product dat bedrijven over de hele wereld momenteel gebruiken om problemen op het bedrijfsmatige draadloze netwerk op te lossen namelijk Mobile Eye.

gemarkeerde velden zijn verplicht *

In een WiFi thuisomgeving lost Mobile Eye het volgende op:

Co-Channel interferentie problemen

Dit probleem doet zich voor wanneer 2 of meer AP’s/Routers zich op hetzelfde frequentiekanaal bevinden. Dit is een veelgemaakte fout in een thuisnetwerk. De reden dat u hier aandacht aan moet besteden is dat kanaal interferentie de prestaties van uw thuisnetwerk ernstig kan beïnvloeden en kan leiden tot traagheid en zelfs uitval van applicaties.

Aangrenzende kanaal interferentie problemen

Aangrenzende kanaal interferentie treedt op wanneer datatransmissies worden verzonden op een aangrenzend of (gedeeltelijk) overlappend WiFi kanaal. Dit voegt ruis en interferentie toe. Dit komt veel voor in appartementencomplexen en rijtjeshuizen. Zelfs 2-onder-1-kap woningen of vrijstaande huizen hebben vaak WiFi netwerken die zichtbaar zijn voor hun buren. Dit probleem wordt vaak “luidruchtige buren” genoemd en veroorzaakt verbindingsproblemen en zelfs uitval van het WiFi netwerk.

Roaming problemen

Roaming problemen treden op wanneer een draadloze client (laptop/telefoon etc) zich buiten het bereik van de ene draadloze router of AP beweegt en geen verbinding maakt met een andere router/AP die zich dichterbij bevind. De client blijft dus op dat moment verbonden met een router/AP met een lage signaalsterkte. Denk aan een werknemer die van zijn woonkamer naar de keuken of werkkamer loopt en niet verbonden blijft, ondanks het feit dat er een router/AP op een dichterbij zijnde locatie staat. Dit veroorzaakt verbindingsproblemen zoals traagheid en connectieverlies. De oorzaak van dit probleem is vaak te vinden in een combinatie van de WiFi adapter en driver van de client en niet bij het WiFi netwerk zelf.

Adapter en driver problemen

Wanneer een apparaat schakelt tussen verschillende routers/AP’s wordt de beslissing om wel of niet over te schakelen gemaakt door het device zelf. Wanneer dit proces niet goed gaat wordt dit meestal veroorzaakt door slechte adapter en driver combinaties.

Verstopping op het WiFi netwerk

Als u trage internetsnelheden ervaart wanneer u aan het browsen bent via uw WiFi verbinding, ondervind u mogelijk verstopping op uw frequentie. Dit wordt veroorzaakt door ander (vaak langzamere) apparaten op het netwerk. Als uw laptop of tablet gegevens verzend naar de router/AP en er wordt een andere client gedetecteerd die aan het communiceren is met deze router/AP, zal het apparaat wachten tot de frequentie weer vrij is alvorens de datapakketten te verzenden.

Dekkingsproblemen

Vaak verbergen bewoners hun lelijke routers in een kast, achter een gordijn of ingeklemd op een boekenplank. Dit is niet bevorderlijk en kan problemen mbt de WiFi dekking in het hele huis veroorzaken, waardoor traagheid van het netwerk en zelfs uitval van het netwerk kan ontstaan.

End-to-end transmissie

Kunnen uw externe medewerkers de applicatieserver bereiken waar ze op vertrouwen? Levert hun internetverbinding de prestaties die nodig zijn om applicaties goed te laten werken? Beide zaken zijn niet zeker bij gebruik van residentiële WiFi netwerken. Mobile Eye test de end-to-end prestaties naar uw servers vanaf de computers van uw thuiswerkers zodat u weet of hun internetverbinding een potentiële bron van problemen is.