Glasvezelnetwerk Infrastructuur Assurance

 

Communicatie en dataservices verplaatsen zich tegenwoordig steeds vaker over glasvezelnetwerken. Glasvezelnetwerken verbinden bedrijven, overheden en zendmasten en zijn hierdoor belangrijker dan ooit voor onze werkomgevingen en sociale activiteiten. Een beschadigd glasvezel kan grote problemen veroorzaken en een potentiële dreiging voor de werking van kritische infrastructuren. Snel handelen is onontbeerlijk.

 

TrueCom levert, de ADVA FSP Advanced Link Monitor (FSP ALM) systeem, een uniek in-service glasvezel monitor oplossing die problemen op passieve glasvezelinfrastructuren zeer snel, eenvoudig en duidelijk weet te pinpointen. Een adequate handeling op problemen op het glasvezelnetwerk verhoogd de netwerkbeschikbaarheid.

De FSP ALM is door ADVA Optical Networking ontwikkelt om real-time en historische informatie te geven over de staat van de fysieke laag volledig onafhankelijk van de actieve laag. De ALM beschikt over de nieuwste technologie, en is bovendien meest compacte en betaalbare oplossing verkrijgbaar in de markt.

 

De FSP ALM is eenvoudig te installeren en binnen enkele uren operationeel. Het kan tot 16 vezels binnen 1 minuut testen. En detecteert razendsnel ongewenste gebeurtenissen op het glasvezelnetwerk die een dreiging kunnen zijn voor de netwerkintegriteit. Gedetecteerde gebeurtenissen en eveneens het uitlezen gebeurt via SNMP. De FSP ALM beschikt over op en API’s voor een eenvoudige integratie met diverse GIS-systemen.

Waarom proactief monitoring van glasvezel?

  • Detectie van degradaties nog voordat deze services bedreigen of verstoren
  • Gerichte reparaties op basis van precieze locatie van hoofdoorzaak van een probleem. Geen onnodige ritten meer
  • Lokaliseren van problemen verkleint reparatiecycli
  • Real-time informatie voor het garanderen van servicekwaliteit (SLA)
  • Beveiligen van glasvezelnetwerken tegen afluisteren door detectie van onregelmatigheden in de demping veroorzaakt door glasvezeltaps

 

Documentatie

 
Fiber Monitor

FSP ALM Data Sheet

 

 

 

 

 

 

Meer weten of een demo bijwonen?

Neem contact met ons op:

mail: tcl@truecom.com

Tel.: +31(0)35-5399770